Hundägare stolt

Nu ska jag skriva om hur det kom sig till att jag köpte Svullo och allt. Joey ville veta exakt allt vad som jag har gjort ;)

I vårens, under mars-maj månader var jag sugen att skaffa hundvalp då sökte jag o min syster Marika runt massa kennel klubbar. Egentligen jag ville ha är Bernersennen ras, insåg att det var rätt dyrt, har ändå skickat massa mail till många, många kennelägare som har bernensennen hundar. Tyvärr ingen av dem svarar inte, då gav jag upp.

Under valborgaftonen berättade min syster att hon har sett i annonsen på internet att en ägare säljer golden med newfoundland ras. Då tänkte jag den ras, nej det vill jag nog inte ha men byss kollade i internet.
Insåg att valpar var bara typ två veckor gammal. Såg också att det var bara några mil ifrån min pappas hem då sade jag varför inte åka dit o kolla?
Då tog jag 500 kr med mig pga handpenningen, för säkerhetskull! Vet ju aldrig om jag skulle vilja ha den. ;)

Då åkte jag och min syster plus hennes töser dit den 2 maj, där familjen var jättetrevliga men tyvärr de har nog aldrig träffat någon som är teckenspråkiga. Hon blev helt osäker när jag och min syster snackade :D Det blev bättre efter, då såg vi 7 valpar, två som är svarta och resten är vita "golden".
Jag ville ha hane så tog ägare upp två golden som var ledig, en såg ut som isbjörn, den andra ser riktigt golden valpen. Då har jag svårt att bestämma vilka av dem ska jag välja, känns mig dumt om jag valde ut en av dem. Kan gärna ta både men för mig räcker det med en. :)
Det var svårt att bara titta och sen gå iväg ifrån, man ville ha någon av dem. Då bestämde jag att jag ska ha en hundvalp, av dem får jag bestämma och ge besked samma kväll. Gav handpenningen, stack ifrån.
Då sade min syster "Är du säker att du vill ha hundvalp, inte att bli övertygad efter man har sett valpar" då sade jag klart jag vill ha,hmm.. :)

Då bestämde jag vilka av dem, så tog jag isbjörnen. Två veckor senare kom jag dit igen med min pappa plus systers töser och hälsade på. Då sade ägare att de har döpt honom till "Fetto" då tänkte jag vafan :D För att han var den första som kom ut, största av alla hans syskonen och var klumpigt av sig.
Därefter funderade jag massa ut med namn till valpen, vill inte att han skulle heta Fetto, då började det närmare till att hämta valpen.

Den 9 juni hämtade jag, min pappa och min syster plus hennes töser valpen, då frågade ägare om jag har fått något namn på valpen, då passade de på att säga den valp heter Svullo då tänkte jag va, lustigt namn typ men sen min syster sade att det var inte alls dum namnet. Då skrev vi att han heter Svullo, jag får ändra den på eget hand sen om jag ångrar mig typ.
Då sade de att Svullo älskar att bada, har mycket med energi och riktigt matvrak. Sen tog vi med honom hem, ägare har svårt att lämna honom eftersom han är lite speciell för ägare plus hennes familjen. Plus Svullo har varit hos veterinär då frågade veterinär om han var ledig men ägare sade att han är redan såld då, veterinär sade han såg riktigt söt ut och ser som newfoundland.
Men tyvärr är han min! :)

Till nu idag har han fungerat jättebra, jätteduktiga han är. Han har vuxit rätt mycket sen jag hämtade honom.

Hoppas Joey är nöjd ;)

Ni folket, som trodde att jag och Erik delar på Svullo, det har ni fel i :)
Jag är ensam hundägare till Svullo, jag sköter allt själv med foder, leksaker, rasta ut honom och allt. Självklart Erik hjälper gärna med att rasta ut honom men annars är det jag som gäller. :)
Erik accepterade mig att köpa en hund, vi var överens innan jag köpte Svullo. Att jag bär all ansvar själv, att man inte ska klaga på erik om han inte gjorde något för Svullo. Det är jag allt som gör för Svullo.

Tro inte att Erik skiter i honom, han leker klart med Svullo och rasta gärna ;)


Pusspuss till min nära o kära!